14. 2. Vojta (SM - DA - Deathwing) vs Pilník (IG) 1000 b - zatím bez fotek

18.02.2012 01:19

Vojtův armilyst čítal jeden Landraider Crussader vezoucí troop jednotkuTerminátorů s vlajkonošem, doktorem a Belialem. Jeden Razorback s lascannony vezoucí troopu v power armoru s plasma gunou. A dva Landspeedery s raketomety a heavy bolterem.

Pilník měl velké velení s Astropathem a Officerem of the Fleet v Chiméře, trojici týmů s těžkými zbraněmi (autocannony a lascannon) a třicítku "vidláků" (kteří by byli bez komisaře, trojce melt a čtveřice power weapon naprostými chudáčky). To podporovaly dvě Vendetty, v jedné letěli veteráni s meltama a demoliční náloží, v druhé malé velení s meltama gunami.

Hrála se anihilace na spearhead deploy a hod kostkou vyhrál Pilník.

Po tom, co si Pilník na stůl pracně vyskládal všechny jednotky (Vendetty vzadu, těžké zbraně v lese, "vidláci" na kopci a Chimera za kopcem), Vojta řekl, že na stůl nic dávat nebude. Nevím, jestli to vymyslel sám, ale podezřívám ho, že mu to poradil Asghar, protože se spolu radili během Pilníkova dlouhého deployování. Iniciativu Vojta neukradl.

Takže během prvních dvou kol si Pilník přesunul týmy s těžkými zbraněmi za lesa na kopec, "Vidláci" se shromáždili uprostřed mapy. Chiméra se snažila krýt za orčí ruinou a Vendetty si poletovaly sem a tam...

Vojtovi ve druhém kole přišel Land Raider, který jel na plný plyn dopředu a vystřelil smoke granáty, a Razorback, který se pokusil sestřelit Vendettu (trefil se, ale nepenetroval).

Pilník pak prokázal, že je skutečně věrným služebníkem Císaře, protože ty své hody si musel snad vymodlit. V polovině střelecké fáze (než si vůbec stihly picnout Vendetty) už byl Land Raider jen vrakem a místo Razorbacku byl kráter. Pilník pak chtěl přiškvařit Belialovo jednotku Vendettami, ale Terminátoři ukázali, že nemaj žádnej béčkovej Flak Armour a na brnění jim Vendetty neudělali ani šmouhu. A hned Pilník udělal první chybu - nenaběhnul totiž Belialovu jednotku "vidlákama", přestože mohl...

Vojtovi přišel jeden Landspeeder, který donutil jednu Vendettu nouzově přistát, což sice nebylo Pilníkovi příjemné, ale Vojta pořád měl jednu jednotku ve směru její střelby... Vojta tedy naběhl "vidláky". Samozřejmě Pilník stál krásně na multiple assault - Vojta tedy naběhl jak "vidláky", tak malé velení, ale i jednu Vendettu... (která nakonec další kolo uletěla, protože terminátor, který ji mohl sundat, jako jediný v tom kole umřel - jak jsem říkal, Pilníček, Císařův služebníček...) Tento close combat trval až do konce hry. Během celé té doby měl Pilník větší stráty, ale morálku házel poctivě, tak ani komisař nemusel nikoho exemplárné popravit. Výsledkem bylo Pilníkovo mrtvé velení a cca dvanáct přeživších "vidláků"... a vyhlazení terminátoři.

Zbytek jednotek do konce hry manévroval kolem kopce a na střídačku se ostřeloval. Pilník si o kolo pozdě vzpomněl, že v imobilizované Vendettě jsou ještě veteráni a pokusil se s nimi ulovit Vojtovi Landspeeder, ale Vendetta nakonec byla rychlejší lovec. Vojtův poslední Landspeeder přišel automaticky v posledním kole a předvedl epic fail při pokusu sestřelit Vendettu...

A výsledek? Pilník vyhrál asi o dva killpointy. Uvidíme, jak to půjde příště :)

Díky za přečtení, Pilník.