Carcharodons

19.02.2012 15:03

Momentálně probíhají opravy chyb a nesrovnalostí v překladu+ dopisování dvou článků.

Základní Informace :
Bojový pokřik Neznámý
Založení Neznámé
Nástupci Raven Guard (možná)
Kapituly nástupnické Neznámé
Počet Neznámý
Primarcha Corax (možná)
Chapter Master Neznámý
Domovský svět Kapitula založená na flotilách (dříve), Endymion Cluster (teď)
Strana Imperium of Man
Barvy Šedá

 

Znaky Carcharodonsů

Úvod:

Carcharodonsové jsou loajální kapitula vesmírných mariňáků, kteří mají zhola neznámou skladbu DNA, která je nejvíce podobná Raven Guards. Podíleli se na pozdějších fázích Badab War. Byli kapitulou s převážně leteckým základem. Jejich odměnou za důležitost a obětavost v Badab War získali kontrolu nad územím kapituly Mantis Warriorů, která je momentálně ve výru zóny Ultima Slegmentum. Carcharodonové mohou být stejná kapitula jako Space Sharks, termýn Carcharodonsové může být jen alternatyvní název. 

Historie kapituly:

Již brzy!

Pozoruhodné mise:

Již brzy!

Organyzace kapituly:

Carcharodonsové odpovídali hrubé taktické síle popsané v kodexu Astartes, ale svým vlastním způsobem se odchýlili od velitelské struktury. V některých případech se zdá, že opustili často všechny důležité znaky Astartes. Jsou disciplinovaná kapitula, leč mnoho lidí říká, že se chovají velice barbarsky. Jejich taktické nasazení a využití rázné útočné taktiky zdánlivě připomíná Černé templáře. I když jsou tyto kapituly povahově rozdílné, mají stejnou tendenci rozdrtit nepřítele v boji z blízka

Každá kompanie Carcharodonsů operuje podobně jako ostatní bojové kompanie. V prvních liniích slouží stateční hvězdní mariňáci v čele s oddanými veterány a terminátory, kteří jsou tělesnou stráží kapitána. Zdá se že Carcharodonsové nemají žádné rezervy.

Kapitula zahrnuje jak knihovníky, tak i kaplany. Počet lékárníků a techmariňáků pozorovaný během Badab war se zdál nižší, než doporučuje kodex Astrates, ale mohli také být na loďích kapituly jako rezervy. Mezi flotilami to není neobvyklé, obzvláště u těch kapitul, které tráví veškerý čas v izolaci. Tato struktura dává účinnou bojovou sílu každé kompanii na zhruba 100-120 zasvěcenců a 20-30 zvědů, ačkoliv přesné počty a rozmístění kapituly Carcharodons jako celeku zůstávají neznámé.

 

Armáda Carchorodonsů

Vybavení kapituly: 

     Během Badab War si kapitula Carcharodonsů získala respekt pokládáním nejrůznějších pastí na obě strany konfliktu. Jejich vybavení bylo zastaralé, hodně jejich vozidel, zbraní a ostatního příslušenství byly postaveny na základě všech designů dlouhé imperiální historie. Příkladem jsou staré zbraně jako Boltery Phobos R/017 a rozšířené používání zbrojí power armor Mark V "Heresy". Kapitula měla pevně stanovený počet terminátorských zbrojí, z nichž mnohé byly modifikované jejich nositeli.   

Barevné schéma Carcharodonsů  

Bojová doktrína kapituly: 

Během Badab war, Carcharodonsové provozovali téměř vždy jen bleskurychlé útoky. Přistupují ke svému cíli buď s extrémní rychlostí nebo lstí. To jim dává výhodu překvapení. V boji se snaží zamést s protivníkem co nejrychleji a bojovat buď muž proti muži, nebo se pohybovat v mrtvém bodě palebných zbraní svých nepřátel. Z tohoto důvodu využívají všichni mariňác, bez ohledu na to, jestli jsou to jednotky devastátorů nebo assaulťáků, kromě svých střelných zbraní i nepřeberné množství bajonetů, nožů a řetězových zbraní tak, aby byli vždy připraveni zapojit se do krvavého boje z blízka.

Barevné schéma různých typů brnění

Pozoruhodní Carcharodonsové:

Tyberos "The Red Wake" - Tyberos byl velitelem sil Carcharodonsů během jejich nenadálého a divokého zapojení do Badab War. Často vedl své bratry terminátory od krvavé řežby k ještě krvavější. Klestil si cestu i přes rebely z misí Badabu.

Flotila kapituly:

Flotila kapituly je rozsáhlá, avšak není v nejlepší kondici, kvůli četným bitvám, kterými lodě už prošly. Mnoho lodí je buď zastaralých, nebo nesčetněkrát opravených. Až by se jeden divil, že ještě drží pohromadě. Mnoho loďstev kapitul hvězdných mariňáků používá konvenční vzor Chapter Crusader (který věrně napodobuje lodě staré legie hvězdných mariňáků). Místo toho však Carcharonsové používají vzácnější vzor tzv. 'Nomad-Predation'. Ta se používá výhradně kapitulami působícími dlouhodobě mimo hranice impéria jako samostatná velící jednotka, která pracuje bez nároku na podporu impéria. Takovéto typy loďstev cestují bez konce. Zastavují jen při útocích na cíle, které jsou schopni eliminovat, aniž by byla poškozena životaschopnost a bojová efektivita lodí.

Nicor: Bojová bárka - vlajková loď Carcharonsů, která se stala během Badab war létající pevností a klášterem v jednom. Tato starobylá bitevní loď je založena na upravené nástavbě Charibdys třídy Grand Crusader, což je od prvních dní velké křížové výpravy (před více než deseti tisíci standardními lety) v císařském námořnictvu zřídka kdy viděná třída.

Drednaught a Land Raider

Vzhled kapituly:

Vzhledem připomínají Terranské (pozemské) žraloky, po kterých je kapitula pojmenovaná. Členové Astertes of Carcharodons mají bledou až šedivou kůži. Někteří úctyhodní jedinci, jako např. veteráni, mohou mít černé oči - nevýraznou duhovku a zornice překvapivě velké. Jako žraloci, mají i oni žábry (skléry). Nové členy vybírají na různých světech celé galaxie, na rozdíl od ostatních kapitul Astartes, které členy vybírají na svých domovských světech. Genové vzorky, odebrané členům kapituly na testování čistoty podle Adeptus Mechanicus, zjistily, že je gen neposkvrněn. I když s určitým dlouhodobým znehodnocením (jako jsou prvky mutace u Raven Guardů), což může mít za následek právě neobvyklí vzhled. Což je určitým společným znakem některých kapitul Astartes.

Barevné schéma různých typů brnění

Barvy kapituly:

Primární barvou Carcharodonsů je šedá. V mnoha případech jsou znaky impéria nalezeny vedle daleko výstřednějších znaků, jako jsou například abstraktní obrazy, žetony mrtvých hlav, mořských predátorů a krvavých ran.

Drednaught Carcharodonsů jedno z nejlepších modelářů

Znak kapituly:

Znakem Carcharodonsů je velký bílý žralok.

Carcharodons jednoho z nejlepších modelářů

Převzato a Přeloženo z:

Imperial Armour vol. 10 - the Badab War - part two

https://warhammer40k.wikia.com/wiki/ - články s obrázky

https://carcharodons.blogspot.com/ - obrázky

 

Přeložil, upravil a sespsal Needay, upravil Pilník.