Gauss Weapons

07.03.2012 20:39

Úvod

Gaussové zbraně jsou exotickou formou energetických zbraní, používaných výhradně starobylou rasou Xenosů alias Necronů. Tyto zbraně ničí své nepřátele pomocí šlehání zelených paprsku. Zasaženým cílům se ihned začne rozpadat stavba atomů. Molekul po molekule, atom po atomu. Impérium je zahanbeno takovýmto plýtváním energie, především díky tomu že patří k základní výbavě Necronů a snadno se s nimy dá dostat i do nejvyspělejších vozidel, vyvíjených ozbrojenými silami Impéria. Ale také díky tomu že Gaussové zbraně podléhají všem fyzikálním zákonům. Nevýhodou je rychlé přehřívání a následná exploze, která obrací své účinky na uživatele zbraně. O tom se přesvědčily i Tech-priesti Adeptus Mechanicus, u zabavených zbraní. Principy těchto zbraní bude podle nich možné zjistit až dlouhou dobu po prohře lidstva nebo prostě nikdy.

Herní Pravidla:

(Základní slova důležitá k znalosti pravidel nejsou překládány)

Gaussové zbraně jsou si k bývalému kodexu hodně podobné. I když nastalo mnoho změn. A tady některé jsou: Už nejsou schopny woundingu TGH8+ creatures (Wraithlordi obměnu již potřebovaly). Gauss Blasters dostaly výměnu z Assault 2 na Rapid fire. Gauss Canonu byl snížen dostřel zbraně a Strength, zato mu byla přidána lepší ap (24", Str5, Ap3). Canon a heavy canon se mění na assault (Destroiery již nejsou tolik vytrvalé).

Gauss Flayer

Gaussové pušky patří k základní výbavě Necronů. Skládají se z kovového nástavce, na který je přidána průhledně zelená tyč, s nám neznámou ničivou hmotou. Pod ní je umístěn bajonet ve tvaru sekery pro boj zblízka (Dostat ocelovou pěstí také není nic příjemného). Gauss flayer jsou srovnatelné s Imperiálními Boltery, jak silově tak dostřelem, krom speciálních schopností uvedených výše. (Ve hře).

Gauss Blaster

Gaussové Blastery se podobají dvojité verzi Flayer. Jsou silnější a mohutnější než již zmíněná verze. Mají vyšší rychlost střelby, větší dostřel a jsou daleko více účinnější proti brnění. Blastery nesou Necron Immortals. Paryahové mají také Gauss Blastery, zabudované do svých Warcythes.

Figurka dřímající Gauss Blaster

Gauss Canon

Gaussové dělo je větší a silnější verzí Gauss Blasterů. Nachází se pouze namontované na rychlých Necron Destroierech. Mají větší schopnost pronikat zbrojemi nepřátel, větší dostřel a sílu. Herní statistiky Gaussového děla jsou velice podobné Imperiálnímu Heavy Bolteru.

Necron Destroier

Gauss Heavy Canon

Těžké Gaussové dělo je mnohem výkonnější a novější verzí Gaussového děla namontovaného na Necron Destroierech. Necron Heavy Destroiery jsou jedinou technikou která může těžké Gausové děla nést. Má však kratší dostřel než Imperiální Lascannon.

Gauss Flux ARC Projector:

...Jsou sekundární zbraně Monolithu na krátkou vzdálenost. Gauss Flux ARC Projector je vlastně řada Gauss Blasterů, které po aktivaci zničí všechny hrozby v blízkosti válečného stroje.

Přeloženo A Upraveno zZ:

Kodex Necronů 3rd edice (Nový jsem neměl tu čest prozatím přečíst)

https://warhammer40k.wikia.com/wiki/Necron_Weapons_and_Equipment

https://warhammer40k.wikia.com/wiki/Gauss_Weapon

https://igota4.blogspot.com/2011/11/necron-common-weapons-and-wargear.html

Přeložil a upravil Needay

Zbraně Necronů

Gauss Flayer